We mogen terugkijken op een geslaagd terugmeldweekend. Het weekend stond aanvankelijk gepland in april j.l. maar wederom gooide Corona roet in het eten. Na het nodige heen en weer overleg werd het uiteindelijk gepland op het weekend van 22 tot 24 oktober.
Zoals bekend zoeken bij dit evenement de deelnemende koppels zelf een stek op het stuwstuk van de Maas tussen Sambeek en Grave en mogen op de gekozen / overeengekomen stek een week vooraf gaan voeren. Uiteindelijk hadden zich 13 koppels ingeschreven.

De vooruitzichten voor het weer waren niet best. In de week voorafgaande aan het weekend was de temperatuur behoorlijk gedaald en dit had een flinke invloed op de watertemperatuur die in de loop van de week een flinke klap naar beneden had gekregen. Geen goede voorspeller voor de vangsten! Bovendien werd er voor de vrijdag veel wind en regen voorspeld. En die kwamen! Op sommige stekken was het alle hens aan dek. Desondanks gingen alle koppels met goede moed aan de slag. Iedereen had er zin in!
Gelukkig werden de weersomstandigheden in de loop van de vrijdagavond een stuk rustiger en dit bleef ook zo tijdens de rest van het weekend. De zaterdag startte met dichte mist die in de loop van de ochtend oploste waarna we een mooie rustige najaarsdag kregen met af en toe een zonnetje.

Bij de inschrijving voor het weekend hadden de deelnemers loten kunnen bestellen voor een loterij met mooie prijzen. Zoals altijd werd de loterij weer georganiseerd door Peter. De trekking van de loten vond op vrijdag- en zaterdagavond plaats en de uitslag werd bekend gemaakt op de groeps-app.

Voorafgaand aan het weekend lag voor alle deelnemers een klein verrassingspakketje klaar dat o.a. enkele loodvrije werpgewichten bevatte. Loodvrij vissen gaat in de komende jaren (terecht) steeds belangrijker worden en hierover is elders op de site meer informatie te lezen.

Wat de vangsten betreft was er op één stek een vliegende start. Binnen een uur had het koppel Marcel en Huub al 2 vissen op de mat. Dat beloofde wat voor de rest van het weekend. Helaas bleef het hierna vrij lang stil wat betreft de vangsten van karper. Pas in de loop van de nacht werden er vissen gemeld door de koppels Arthur/ Leon en Tom/Nico. Er werden nog wel andere vissoorten gevangen zoals roofblei, snoekbaars, winde en voorn. De nacht van zaterdag op zondag leverde nog karper op bij de koppels Tom/Nico en Marcel/ Huub.

Het eindresultaat:
1. Marcel en Huub met vissen van 12.8, 12.2, 10.5 en 16.2 kg
2. Arthur en Leon met vissen van 13 en 10.2 kg
3. Tom en Nico met vissen van 12.1 en 7.4 kg

De meeste kilo’s werden gevangen door Marcel en Huub.

De zwaarste vis werd gevangen door Marcel, een prachtige schubkarper van 16.2 kg.

Ten slotte. Een van de hoofddoelen van het Terugmeldweekend was om na te gaan wat er van de karpers geworden is die wij als SKP Nijmegen de afgelopen jaren hebben uitgezet. We hebben het daarbij over groei, gezondheid en migratie. Op basis van de vangsten van het afgelopen weekend kunnen we zeggen dat het wat betreft de groei en gezondheid prima in orde is. Het gemiddelde gewicht van de gevangen karpers was 11.8 kg, de gezondheid en de strijdlust was dik in orde. De vissen hebben zich ook flink verspreid over ‘ons’ stuwstuk van de Maas. Er zijn 3 spiegelkarpers gevangen die waarschijnlijk allemaal uitzetvissen waren. De 5 gevangen schubkarpers leken ook allemaal uitzetters, maar over alle gevangen vissen kan ‘onze’ Ruud waarschijnlijk meer vertellen, als hij tijd heeft gevonden om de foto’s goed te bekijken. Het is ook heel goed mogelijk dat er uitzetvissen van andere stuwstukken van de Maas bij ons terecht zijn gekomen, zeker na het laatste hoge water.
In ieder geval is het duidelijk dat het project bezig is te slagen en dat dit terugmeldweekend volgend jaar herhaald moet worden. Tot dan en zegt het voort!

 

Bij deze willen we Team-Outdoors bedanken voor de waardenbonnen ,Tuinwereld voor de prijzen, Kanaalzicht voor de gastvrijheid en Sportvisserij Nederland voor de alternatieven van het lood.


Team SKP Nijmegen