We mogen terugkijken op een zeer geslaagde eerste meeting sinds de oprichting van de vereniging SKP Nijmegen. Locatie van de avond was zoals gebruikelijk ons thuishonk café Kanaalzicht te Heumen.  Er was gelegenheid om tweedehands spullen aan te bieden en dankzij de niet aflatende inspanningen van ‘onze’ Peter Samson was er een mooie prijzentafel beschikbaar voor de loterij. De avond werd aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Willem Peters. Er waren ongeveer 100 belangstellenden aanwezig.

Centraal stond de lezing van Emil Molzer, een aimabele Tukker die ons een inkijkje gaf in zijn visserij van vroeger tot nu. In zijn begintijd was een van zijn grote voorbeelden Hennie Mattemaker, die bij velen van ons nog wel bekend is. Maar zelf kan Emil er ook wat van! Vele grote bakken en mooie wateren passeerden de revue. Nogmaals bedankt Emil!   

Na de lezing volgden enige officiële handelingen in de vorm van het overhandigen van een foto aan de nieuwe houder van het Nederlandse record Donny Senior, een foto aan nestor en krasse knar Rob van den Ing en de trofee voor de mooiste SKP-vis van het afgelopen jaar aan Ruud Wagner.

Laatste officiële  onderdeel van de avond was de loterij waarvoor de aanwezigen gul in de buidel hadden getast. Allemaal voor het goede doel. Zoals gebruikelijk liet presentator Peter zich van zijn beste kant zien. Hij werd ditmaal geassisteerd door zijn uiterst charmante assistente Sarinke.  

Na dit officiële deel kon er nog verder ‘van gedachten worden gewisseld’ (oeverloos geouwehoerd). Om verstaanbaar te blijven was het daarbij wel nodig om de kelen flink te smeren.

 Aan het eind van de avond gaf iemand te kennen om tijdens de meeting van volgend jaar de lezing te willen verzorgen. Dit aanbod werd meteen vastgezet want die ‘iemand’ is een dame. We zien daarom nu al uit naar volgend jaar. De naam van de dame houden we natuurlijk nog geheim!

 Rest ons alle sponsoren en begunstigers die deze avond mogelijk hebben gemaakt hartelijk te bedanken!