De stekkeuze wordt bij veel karpervissers bepaald aan de hand van de aanwezige populatie van karpers op een plas of put. Om dus in de toekomst lekker met onze hobby bezig te kunnen zijn is het van belang dat we de populatie karper in stand houden of langzaam vergroten. Dit gebeurd in deze regio al middels het spiegelkarperproject Maas-Waalkanaal. Al 10 jaar worden er centraal op het Maas-Waalkanaal en de Maas elk jaar ruim honderd spiegelkarpertjes uitgezet, in totaal nu dus al meer dan 1000 stuks, welke zich verspreiden over wateren in deze omgeving welke in verbinding staan met het kanaal.

Ook is het van belang, zeker als de hoeveelheid karpervissers blijft groeien, om voldoende viswater tot onze beschikking te hebben met een goede populatie aan karper. Nu ligt er in onze regio voldoende water of zie je nieuw water ontstaan zoals in de omgeving van Lent, Van belang is het dus om water welke nu of in de toekomst geschikt is voor het karpervissen, te gaan voorzien van jonge karper, want het heeft enige jaren nodig om tot een mooie populatie uit te groeien, zeker op groot water.

Daarom dit project, wat is opgestart door vrijwilligers welke zich kosteloos inzetten voor het belang van de karpervisserij in onze regio. Maar goede karper kost geld, en daarom benaderen we alle partijen welke belangen hebben bij goed viswater met een mooi karperbestand. De Hengelsportwinkelier ,Visvereniging, eigenaar van het water, (Karper) Sportvisserij Nederland, maar ook jij als karpervisser, kan dus een bijdrage leveren in de vorm van een donatie aan dit project. Hoe je dit kan doen kan je hier lezen (Doneren).

We hopen samen met jou te kunnen zorgen voor een mooie populatie en veel visplezier, nu en in de toekomst.

 

Groet, het SKP-Team